Philips_hoofdafbeeldingPhilips_hoofdafbeelding
Philips Healthcare
Little Sunshine

In oktober 2015 heb ik in Shanghai met een groep Chinese studenten samengewerkt aan een project voor Philips Healthcare. Samen hebben we binnen 5 dagen een oplossing ontworpen voor Philip’s opdracht: “Design to vision smart parenting in China.” 

Dit project was onderdeel van een uitwisseling met de Donghua University, Shanghai.

 

 

Research
Op de eerste dag van het project besloten wij te focussen op een doelgroep die voor Philips nog onbekend is, maar die wel een trend vormt: “milk fathers”. Chinese mannen die de rol van (parttime) huisvader op zich nemen. Na onderzoek op straat kwamen wij tot een aantal inzichten, waarmee we een aantal concepten uitdachten. Na presentatie voor Philips Healthcare besloten wij te kiezen voor het concept dat interactie tussen vader en kind stimuleert.

 Concept
Het concept focust zich op een aantal aspecten van de vader-kindrelatie: de stem, van een vader heeft meer invloed op de gemoedstoestand van een kind, dan die van een moeder. 

Zo vormen de aspecten stem en het stimuleren van interactie het concept “My Little Sunshine”: een bolvormige projector die alle kanten op projecteert en daarbij de kinderkamer voorziet van een rustgevende projectie. Wanneer de vader de kamer in loopt wordt zijn stem herkend door de projector, zodat, wanneer hij de woorden ‘Once upon a time’ uitspreekt, de projectie begint en er uit een database een sprookje wordt genomen die wordt weergegeven op de muren. Zo wordt de hele kamer een interactief voorleesboek. Dit product stimuleert de interactie tussen vader en kind, en leert de vader de waarde van zijn stem. 

 

Showcase       Coach        Little Sunshine       Proteus